2010. június 16., szerda

Modart divatbemutató

Vasárnap fantasztikus divatbemutatón vettem részt a Millenáris fogadóban. Talán elfogult vagyok, hiszen exiskolám végzős divattervezőinek bemutatójáról van szó, de a hőséget leszámítva akkor is tetszett:)A Modart Művészeti és Divatiskola 11 végzős diákjának 6 darabos minikollekcióját teltház előtt mutatták be. Minden tervező, a ruhák felvonultatása előtt egy rövid vidóban mesélte el, mi hatott rá tervezés közben, mit akar kifejezni és kinek szánja ruháit.

Négy olyan kollekció van, ami igazán a szívemhez nőtt, ezekkel kezdem.

1. Bendik Boglárka

A kollekció egyszerű, letisztult, nagyon finom, színekben leginkább a rózsaszín, kék, szürke pasztellárnyalatai és a fehér meghatározóak. A ruhákat a rávarrt selyem szalagok és az asszimetrikus szabás teszi különlegssé.





2. Rusznák Laura

Szintén nagyon kifinomult és elegáns hatást keltenek a gyönyorű muszlinruhák, melyeket a plüss bolerók és pelerinek egészítenek ki.





3. Lackó Lilla

Tervező a modern business womeneknek álmodta meg ruháit, melyeknél a hangsúly a vállakon a derékon és a különleges ékszereken van.





4. Szabó Kitti

Kittit a plasztikai sebészet inspirálta, a ruhákon ez a gyűrűdésekben és a steril hatásban érhető tetten. Mindehhez bőr és szőrme kiegészítőket használt.





Ők voltak tehát a kedvencek, de azért a többiekről is essen néhány szó.

5. Ábrahám Nikolett

A tevező kollekciója révén a kifutót 3-5 év körüli gyerekek lepték el, hiszen Niki nekik tervezte ruháit. A lufikkal a kezükben, megilletődötten lépdelő gyerkőcök azonnal közönségkedvencek lettek. A kollekciót egyébként a 20-as évek vonalai inspirálták.





6. Bognár Hajnalka

Hajnalka ruháit a vállak hangsúlyozása és az érdekes, garbós nyakmegoldások jellemzik, melyeket az extrém cipők egészítettek ki.





7. Horváth Zsófia

A tervező két színt a drappot és a pirosat használta, a ruhákat geometrikus formák hatják át.





8. Nagy Zsófia

Ezt a kollekciót a 60-as évek és a vietnami háború inspirálta. Jellemző a katonai hatás és a selyem használata.





9. Réger Zsuzsanna

Zsuzsanna volt az egyetlen, aki férfiaknak tervezett. A kollekciót egy a Hodlra szállásról szóló kiállítás inspirálta.





10. Szűts Dóra

Dóra 14-18 éves lányoknak szánja ruháit (én lehet fiatalabbakra adnám). Meghatározó a farmer, illetve a fodrok, masnik. A lányokon színes kötött kiegészítők voltak.






11. Vámosi Márta

Márta kollekcióját az építészet inspirálta, a ruhákra jellemző a strukturáltság, réteges megoldások és geometriai formák.






U.I.: saját fotóim nem sikerültek túl jól, ezért forrásként a fashiontime képeit használtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Link Within

Related Posts with Thumbnails