2011. május 30., hétfő

Office-friendly nyári ruhatár

Hétvégén végre eljött a pillanat - mivel a ruhahalmoktól már nem lehetett belépni a szobámba - és átválogattam a ruháimat. Téli cuccok dobozba, nyáriak elő. Ennek a rendszernek több előnye is van:

1. mivel fél évig nem látom, szezonváltáskor az újdonság erejével hat egy-egy ruhadarab, így elkerülhető a fölösleges költekezés

2. az átválogatás selejtezéssel is egybeköthető, így több hely marad a gardróbban és listát készíthetek, mit kell még beszereznem, mit nem

3. végül, de nem utolsó sorban, úgysem bírom megállni, hogy a rég nem látott darabokat ne próbáljam fel:) így fejben már hetekre előre megvan, mit vegyek fel és nem reggel kell agyalni rajta

Idén a selejtezésnél, illetve a beszerzendő darabok listájának összeállításakor azt is figyelembe kellett vennem, hogy koncertezős-bulizós-kirándulós-strandolós cuccok mellett olyan darabokra is szükségem lesz, ami az irodai dress code-nak is megfelel.

Ennek fényében állítottam össze "must have" listámat, de az élénk színekről és könnyű anyagokról nem mondtam le;)






Tehát... ami kötelező alapdarab: maxiruha. Remekül kihasználható reggeltől estig, nőies és emellett ápol és eltakar, míg felkészülsz a bikiniszezonra. Ez nálam pipa.
Kellenek még könnyű, színes muszlinblúzok, mert egyszerre elegáns és bájos. Itt is pipa, bár ahogy magamat ismerem, biztos elcsábulok még.
Természetesen a szoknya sem maradhat le. Én idén nyárra az '50-es éveket idéző A vonal mellett teszem le a voksom. Pliszírozott anyagból igazi finom, klasszikus darab. Pipa.
Kell egy élénk színű kis ruha is. Ez is remek választás a reggeli megbeszéléstől az esti randiig. Arról nem is beszélve, hogy az élénk színek kihangsúlyozzák a barnaságot. Még vágyom egy királykék vagy korall ruhára...
A maxiruhák mellett mostanában másik őrületem az overál, vagy ha úgy tetszik jumpsuit. Elegáns mégis laza, modern, különleges és nem kell gondolkozni, mit vegyél alulra-felülre. Imádom! Egy jolly joker fekete és egy sötétkék a szekrényben lóg, itt is pipa.
Egy könnyű blézer hűvös reggelekre/estékre. A képen látható topshop blézer nagyon tetszik: klasszikus fazon a gallér mégis különlegessé teszi.
Végül a nadrágok: egy világos farmer, mert az mindig kell és egy piros kaprinadrág, mert olyan franciás:) ezek még beszerzendő darabok.

Akkor, ami még mindenképp kell:
- élénk színű ruha
- világos farmer
- piros kaprinadrág
és ami még becsúszhat:
- blúz
- blézer

Nem is lett olyan vészes a lista:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Link Within

Related Posts with Thumbnails