2010. május 26., szerda

Manolo mánia

A téma közvetetten ismét Szex és New York... Igen, már csak holnapig kell várni a 2. film bemutatójára:) Azt hiszem sokan a sorozatból ismerték meg Manolo Blahnik nevét Carrie cipő-fetisizmusa révén. De ki is ő?

Manolo Blahnik cseh-spanyol szülők fiaként született 1942-ben a Kanári-szigeteken, a cipőkészítés művészetét a legenda szerint édesanyjától sajátította el. Svájban tanult irodalmat és építészetet, díszlettervezőnek készült. Cipőtervezéssel ekkoriban csak mellékesen foglalkozott, állítólag Diana Vreelandnek sikerült rávennie, hogy teljesen erre adja a fejét. 1973-ban nyitotta meg első üzletét Londonban, majd cipői nem sokkal később már a vezető divattervezők bemutatóin jelentek meg. Blahnik az olló mesterének nevezi magát, ami jól kifejezi tervezési módszerét. Cipőit valóban minimálisra redukálja - a végeredmény rendszerint mégis nagyfokú eleganciáról tanúskodik. Ezeket az értékes darabokat Olaszországban készítik, és mivel a gyár csak kis mennyiségben képes szállítani, a cipők éppen olyan ritkaságszámba mennek, mint amennyire keresettek. A fizetőképes viselők - köztük Paloma Picasso, Bianca Jagger és Madonna - általában telfonon adják le rendeléseiket. Sokszor tucatnyi cipőt vásárolnak, anélkül, hogy előtte látták volna a kollekciót.
Forrás: Az örök nő, Mérték Kiadó, 2003

Nos igen, még mindig nem adtam fel azt a vágyam, hogy az első rendes fizetésemből nekem is lesz egy Manolo-m. Az alábbi darabokból például tudnék választani...

2 megjegyzés:

  1. Karácsonyra ilyenről álmodom...
    Én a harmadik sorból a harmadikat választanám :)

    VálaszTörlés
  2. Jó választás!:) Bár egy Manolo-val nem könnyű mellélőni:) Az én kedvencem a 3. sorból a 2.

    VálaszTörlés

Link Within

Related Posts with Thumbnails