2012. február 27., hétfő

London Fashion Weekend - magyar résztvevővel

Számomra csak tegnap ért véget igazán a London Fashion Week, hiszen rögtön a divathét után kezdődött a London Fashion Weekend, a nagyközönség számára is nyitva álló rendezvény. A négy napos divatvásáron a különböző tervezők aktuális tavaszi/ nyári kollekcióit lehet megvásárolni kedvezményesen. Hangulatában a WAMP-hoz tudnám hasonlítani, csak soooookkkkal soooookkkkal nagyobb. A különböző kis alkalmi butikok megtöltötték az egész Somerset House-t és a még ott álló Courtyard Showspace-t.











A könyvesboltban egy kisebb (vagy inkább nagyobb) vagyont el tudtam volna költeni:)



Magyar vonatkozása is volt a vásárnak, hiszen - nem először - a British Fashion Council kiválaszotta emesha-t is azok közé a tervezők közé, akik munkájukkal kiérdemelték, hogy kiállíthattak az etikus dizájnereknek fenntartott estethica butikban.




Ez az egyik kedvencem emesha-tól, egy gyönyörű, nyomott mintás selyemruha.


Nagy Emeséről, az emesha brand megalkotójáról egyébként érthetetlenül kevés szó esik a hazai médiában pedig szép sikereket ér el és annak ellenére, hogy Londonban él és dolgozik a kollekcióit Magyarországon készítteti, hogy ezzel is támogassa a hazai divatipart. Szerintem ez több, mint példaértékű, hiszen lehet sokkal könnyebben és nagyobb profittal jutna előre ha ő is olcsó távolkeleti gyerekmunkával készíttetné a ruhákat és silány alapanyagokat használna. De ő nem az a fajta, aki a könnyebb utat választja, ha az ellentmond az értékrendjének és ezt nagyon becsülöm benne. Az anyagok, amiket használ 100%-ban természetesek és mindig úgy próbál dolgozni, hogy a lehető legkevesebbet ártson vele a környezetnek. És ami talán a legjobban tetszik, hogy mindez egyáltalán nem megy a dizájn rovására, sőt... Imádom a ruháit. Már a képeken is tetszettek, de amióta végigtapogattam minden darabot ez csak fokozódott. Minden négyzetmilliméteren érződik az igazi minőség.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Link Within

Related Posts with Thumbnails