2011. november 27., vasárnap

Fashion Video Festival - díjátadó

Tegnap este részt vettem a Fashion Video Festival utolsó napján és egyben a díjátadó ünnepségen.

Némi csúszással, bár még így is foghíjas közönséggel fél 7 magasságában kezdődött a program. A műsorfüzet szerint a héten korábban nem láthatott videókat vetítették le. Egyik kedves bloggertársammal épp azon elmélkedtünk mennyire unjuk már azokat a divatvideónak nevezett valamiket, amiben dübörög valami egyhangú ritmus, villódznak a fények és csontsovány szigorú, sőt inkább dühös emberek robotmozgással próbálnak valamit alkotni... Nos ehelyett idén megkaptuk a depresssziót és a túlmisztifikált fetisizmust. Tudom, ez most a kifutón is trend (szerencsére kicsit finomított formában), de sajnálom, nekem akkor sem jön be. De ez persze csak az én véleményem.


Ezután következtek a döntős videók, melyek közül aztán több is tetszett. Nyilván, mint minden művészi alkotáshoz, a divatvideóhoz is mindenki szubjektíven áll; saját gondolatvilága, érzései és persze ízlése inspirálja. Nos az én ízlésemhez azok a videók állnak közel, amelyben megtalálom a szépséget, az eredetiséget, ne adj Isten humort és egyszerűen a "wooooow hatást". Vagyis valamit, ami lenyűgöz, megragad, inspirál, amit érdemes továbbgondolni. Amire sokáig emlékszem, és nem csak azért mert legrosszabb álmaimban köszön vissza a filmből ismerős bőrpántokban vonagló domina.

Az utolsó videókra, majd az ezt követő eredményhirdetésre végül már a közönség is megérkezett, íme a végeredmény:


1. helyezett: Tombor Zoltán-Vigh Dávid: Poor Celine

Poor Céline from Bose Collins on Vimeo.


2. helyezett: Szabó Áron-Zsuzsanna Alexandrovna Marinka-Király Tamás: Eme molas

3. helyezett: Krasznai Zoltán: Six deadly sins of Mrs Herskin


Maybelline különdíj: Éder Krisztián-Visage: The water

FVF 2011 Blogger award: Baráti Vince: Take me into your skin (ami az én személyes kedvencem is volt!)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Link Within

Related Posts with Thumbnails