2010. április 30., péntek

Kardigán: nem csak nagyiknak!

Azt hiszem, a kardigánnak még mindig kicsit félreértelmezett a szerepe, és sokan az otthon kötögető nagymamákra asszociálnak a ruhadarab hallatán. Pedig véleményem szerint egy nagyon praktikus, jól kombinálható darabról van szó. Tökéletes például - a mostanában is tapasztalható - hűvös reggeleken, estéken vagy az agyonlégkondicionált helyiségekben.
Az alábbi összeállításnál figyelembe vettem, hogy melyik alkathoz mi passzol, és megmutatom, hogy ugyanazt a ruhadarabot több stílusban is fel lehet venni.

Általános érvényű szabály minden testalkatnál: emeljük ki, ami szép, rejtsük el, amit nem akarunk mutogatni!! Cél: törekvés az ideálisnak tartott homokóra alkat elérésére, vagyis: karcsú derék, arányos felsőtest és csípő.

Először jöjjenek az úgynevezett körte típusúak. Ők azok a nők, akiknek felsőtestük, alsótestükhöz viszonyítva jóval vékonyabb, karcsú a derekuk, viszont csípő tájékon és a comboknál erősebbek. Amit ki kell emelni: karcsú derék, szép váll, dekoltázs. Amit rejtsünk el: csípő, combok. Ehhez olyan felsőket és kiegészítőket érdemes választani, ami a felsőtestre irányítja a figyelmet. A lábakat optikailag vékonyíthatjuk magassarkú cípővel, vagy olyan lapos talpúval, aminek színe hasonlít a bőrünk színéhez.



Alma, vagy gombóc típusúak azok a hölgyek, akiknél inkább a felsőtest nagyobb, elsőként a hasukra híznak, viszont általában jó lábaik vannak!:)
Náluk, amit érdemes kiemelni: lábak. Amit rejtsünk el: has. Itt is érvényes az a szabály, amit hangsúlyozni akarunk, oda válasszunk olyan ruhadarabot, ami odavonzza a tekintetet! Legyen az egy szép sál, nyaklánc, karkötő vagy cipő.



Végül jöjjön a fiús alkat. Náluk a rejtegetés helyett a kiemelés a fontos, vagyis a nőies jegyek hangsúlyozása: mell, derék, csípő. Ez megoldható egy szép felsővel, övvel, csípő fazonú nadrággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Link Within

Related Posts with Thumbnails