2011. április 11., hétfő

Interjú: emesha

Nagy Emesével és márkájával az emesha-val először egy InStyle cikkben találkoztam. Már akkor megtetszett a stílusa és a divathoz való hozzáállása, az pedig különösen szimpatikus volt, hogy habár a London College of Fashion divattervező szakán végzett és ruháit akkor még leginkább Londonban lehetett kapni, a gyártást Magyarországra hozta. Tekintettel a magyar könnyűipar helyzetére és a benne lévő potenciálra szerintem ez igazán példamutató kezdeményezés.
Március óta az emesha darabok Budapesten is megvásárolhatóak a NATI 100% PURE IDEA Showroom-ban. Kihasználtam az alkalmat, hogy a debütálás alkalmából ő is jelen volt és készítettem egy rövid interjút.

Mikor gondoltál rá először, hogy divattervezéssel foglalkozz?

Már gyerekként megfordult a fejemben a gondolat, mivel kedvenc időtöltésem a Barbie babáim öltöztetése volt. Később, a középiskolától kezdve rengeteg művészeti tantárgyat tanultam, de a tervezés maradt az igazi álmom.

Hogyan vágtál bele?

Jelentkeztem az egyik legelismertebb divatiskolába, a London College of Fashion-re, ahová első nekifutásra felvételt nyertem.

Mi volt az eddigi legmeghatározóbb divatélményed?

Az eddigi legmeghatározóbb divatélményem egy Vivienne Westwood divatbemutatón való részvétel volt. Még gyakornokként lehetőségem nyílt részt venni a Propaganda nevű kollekciója párizsi bemutatóján backstage-ként. Hihetetlen élmény volt!

Ki a kedvenc terveződ?

Sok kedvencem van, bár leginkább különböző kollekciók válnak a kedvenceimmé. Ha mégis tervezőket kellene említenem, kiemelném Jean-Paul Gaultiert, Proenza Schoulert, Vivienne Westwoodot valamint a néhai Alexander McQueent.

Hogyan látod magad 5 év múlva?

Remélem 5 év múlva sikerül elérni, hogy nemzetközi szinten ismert márka legyünk és a ruhák világszerte kaphatóak legyenek.

Szerinted mi az az öt ruhadarab, ami nem hiányozhat egy nő gardróbjából?

Mindenképp nagyon fontosnak tartom a nadrágot, mint alapöltözéket, de nem hiányozhat a ruhatárból egy jó blézer, kabát, ruha valamint egy elegánsabb „kisestélyi” sem.

Melyek a tavaszi divattippjeid?

Öltözzünk színesen!

Örülök, hogy személyesen is megismerhettem Emesét. Bebizonyosodott, amit az olvasottak és látottak alapján gondoltam, miszerint rendkívül tehetséges és emellett végtelenül kedves.

Sok sikert!!





Forrás: Marie Claire





1 megjegyzés:

  1. Ugyan rövid ideje követem nyomon a munkásságát, de szimpatikus tervezőnek tartom, örültem az interjúnak. Még ilyet...! :)

    VálaszTörlés

Link Within

Related Posts with Thumbnails