2012. június 10., vasárnap

20 év magassarkúi - avagy Louboutin kiállítás Londonban

A márka húszéves fennállásának alkalmából május 1-én nyitotta meg kapuit a Louboutin kiállítás a Design Múzeumban, Londonban. Hónapok óta vártam már, hiszen nem mindennapi lábbeliket lehetett megtekinteni. Talán a Szex és New York óta kapott ennyire erőre a cipőfetisizmus és talán Manolo Blahnik mellett Christian Louboutin az a cipőtervező, akit senkinek nem kell bemutatni, akkor sem, ha épp nem egy divatőrülttel beszélgetünk.



A kiállítás rendezői remek hangulatot teremtettek, mintha csak egy párizsi kabaréba csöppentünk volna, nem véletlenül, hiszen a mester fő inspirálója ez a műfaj, illetve a táncosnők. Olyan cipőket akart tervezni, melyek áthágják a szabályokat és melyekben a nők magabiztosnak és erősnek érzik magukat. Nem is vitás, ha egy nő TUD VISELNI egy ilyen magassarkút, abban valóban van valami felsőbbrendű, valami, ami magára tapaszt minden szempárt.
A hangulatot csak fokozta a bordó bársonykanapé előtt felállított mini színpad, ahol egy csodás csillogó Loubi remekmű változott át a burlesque királynőjévé, Dita Von Teese-é. A 3D-s vetítés olyannyira élethű volt, hogy egy pillanatra tényleg elhittem, hogy egy kabaréban vagyok...



Itt volt az összes klasszikus darab és rengeteg olyan lábbeli, amely már valóban kimeríti a műalkotás fogalmát.

(A fotók ismét csak telefonnal kb a kabátom alól készültek:) azért remélem élvezhető így is.)





Christian Louboutin for Yves Saint Laurent
Ez a darab nem csak az utóbbi évek legnagyobb cipőbotránya miatt érdekes, hanem azért is, mert ez volt az egyetlen alkalom, mikor YSL társult egy másik márkával.






Egy külön kis terem a mester életét volt hivatott bemutatni.

A kiállítás záróakkordjaként egy külön, sötét labirintusszerű termet rendeztek be a kimondott fétis cipőknek, ahol csak a lábbelik voltak megvilágítva, illetve a róluk használat közben készült fotók. Nem véletlenül hívták fel a figyelmet a bejáratnál a "nyugalom megzavarására alkalmas látványelemekre".


Bevallom a gyakorlatban nem vagyok egy nagy magassarkús. Persze gyönyörűek, optikailag tuningolnak, elegánsak és szexik, de mindeközben iszonyú fájdalmat képesek okozni. Sokszor átkozom az összes tervezőt, stylistot és divatdiktátort, hogy mindenhez 20 centis sarkokat képzelnek el, de ezen a kiállításon végleg bebizonyosodott: van az a cipő, amit nem a kényelemért visel az ember lánya...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Link Within

Related Posts with Thumbnails