2011. április 27., szerda

Már csak 1 nap!

2011 április 29-én és 30-án, vagyis pénteken és szombaton megrendezésre kerül az első Budapest Essential Looks. A nemzetközi divathetek mintájára a hazai tervezők is bemutatják aktuális kollekciójukat, emellett pedig smink- és stílustanácsadásra is benevezhetnek a látogatók.

Már alig várom:)

2011. április 21., csütörtök

Kedves nyuszi...

Azt hiszem, ha tényleg létezne húsvéti nyuszi mindenféle csoki, tojás és egyebek helyett egy Prada táskát kérnék... Imádom a tavaszi kollekciójukat! Mindig is csíkos párti voltam, ami ezekkel az élénk színekkel kombinálva igazi telitalálat! Remek tavaszi kiegészítő az alapdarabokhoz, de akár más élénk színekkel is szívesen kombinálnám.

Valószínűleg a Prada álom marad, de lesem az üzleteket egy pénztárcabarátabb megoldásért. Ha megtaláltam jelentkezem:)

2011. április 20., szerda

Inspiráció a kertből

Nem tudtam elmenni ezek mellett a gyönyörű tavaszi virágok mellett a kertünkben. Rögtön fényképezőgépet ragadtam, hogy megörökítsem. Aztán jött az ötlet, hogy milyen jó lenne ezekhez a virágokhoz öltözékeket "komponálni", hiszen bármi lehet inspiráció: színek, formák, illatok, zene vagy emberek. Lehet, hogy ha a reggeli kávét egy virágcsokorra cserélnénk színesebben öltöznénk?



Az egyik tavaszi kedvencemhez, a fürtöskéhez remek blúzt találtam, amelynek zsabós megoldása tökéletesen visszaadja a virág formáját. Jól megy hozzá a sötétzöld táska. Ezt a lila-zöld kombinációt a Gucci is előszeretettel alkalmazta tavaszi kollekciójában.







Piros tulipán nélkül, nem is tavasz a tavasz... Nagyon tetszett ebben a ruhában, hogy a szoknya rész olyan, mint a tulipán szirma. Emellett idén tavasszal szinte kötelező alapdarab egy jó szabású piros ruha. Nem csak randira ;)



Ennek a virágnak nem tudom a nevét, de tetszik a színe:)



A maxi szoknya szintén a szezon slágere. Egyszerű pólóval vagy pulcsival tökéletes.

2011. április 17., vasárnap

WAMP-on jártam

Kihasználva a rég nem látott jó időt a mai délutánt a WAMP-on töltöttem, idén először újra a Gödörben. Nagy volt a nyüzsgés, sok kiállító, még több érdeklődő.
Stílustanácsokat és márciusi lapszámot osztott a Marie Claire, vásárolhattunk ékszereket, táskákat, designer ruhákat vagy akár biciklit és ha már a külsőnk rendben volt jöhetett a belső: kóstolhattunk olasz olivabogyót, sajtokat, bio gyümölcsleveket és desszertként a kézzel készített csoki sem maradhatott ki:)











Végül én is elcsábultam:) Enyém lett egy gyűrű a Látomás kollekciójából...



... és Panyi Zsuzsitól



Valamint egy karkötő László Hajnalkától. Ennek érdekessége, hogy mi magunk állíthatjuk össze a karkötőt, ugyanis a különböző színű és vastagságú bőrpántokra színes gombok pattinthatók. Így akár minden nap öltözékünkhöz igazíthatjuk. Nagyon ötletes!





2011. április 13., szerda

Színek kezdőknek és haladóknak

Az már biztosan mindenki számára feltűnt, hogy a 2011-es tavasz-nyár a színekről szól. Lehet piros, pink, kék, zöld, korall... minél élénkebb, annál jobb. Azonban úgy vettem észre, hogy a szürke, sötét tél és az elmúlt évek pasztell őrülete után, kicsit bátortalanul közelítjük meg ezt az új trendet.

Készítettem néhány összeállítást, amivel lépésről- lépésre csempészhetjük vissza a színeket a ruhatárunkba:

A "kezdőknek" azt ajánlom, hogy jól bevált outfitjeikhez először válasszanak valamilyen élénk kiegészítőt. Lehet ékszer, táska, cipő vagy sál, lényeg, hogy valamivel feldobjuk a szettet.



Következő lépésben válasszunk egy élénk színű ruhát vagy felsőt vagy nadrágot, tehát az egyik ruhadarab legyen színes, amihez viselhetünk feketét, fehéret, szürkét, bézst, vagy más semleges "alap" színeket. Egy piros ruha például jó választás.



Végül akik már magabiztosan viselnek egy-egy élénk ruhadarabot, kezdhetik kombinálni a különböző élénk színeket. Merjünk kilépni a megszokottságból. Például egy pink póló kék nadrággal biztosan feldob még egy olyan szürke napot is, mint a mai.
+ 1 tipp: Az igazán profik válasszanak a ruhák színeivel harmonizáló, mintás kiegészítőket.

2011. április 11., hétfő

Interjú: emesha

Nagy Emesével és márkájával az emesha-val először egy InStyle cikkben találkoztam. Már akkor megtetszett a stílusa és a divathoz való hozzáállása, az pedig különösen szimpatikus volt, hogy habár a London College of Fashion divattervező szakán végzett és ruháit akkor még leginkább Londonban lehetett kapni, a gyártást Magyarországra hozta. Tekintettel a magyar könnyűipar helyzetére és a benne lévő potenciálra szerintem ez igazán példamutató kezdeményezés.
Március óta az emesha darabok Budapesten is megvásárolhatóak a NATI 100% PURE IDEA Showroom-ban. Kihasználtam az alkalmat, hogy a debütálás alkalmából ő is jelen volt és készítettem egy rövid interjút.

Mikor gondoltál rá először, hogy divattervezéssel foglalkozz?

Már gyerekként megfordult a fejemben a gondolat, mivel kedvenc időtöltésem a Barbie babáim öltöztetése volt. Később, a középiskolától kezdve rengeteg művészeti tantárgyat tanultam, de a tervezés maradt az igazi álmom.

Hogyan vágtál bele?

Jelentkeztem az egyik legelismertebb divatiskolába, a London College of Fashion-re, ahová első nekifutásra felvételt nyertem.

Mi volt az eddigi legmeghatározóbb divatélményed?

Az eddigi legmeghatározóbb divatélményem egy Vivienne Westwood divatbemutatón való részvétel volt. Még gyakornokként lehetőségem nyílt részt venni a Propaganda nevű kollekciója párizsi bemutatóján backstage-ként. Hihetetlen élmény volt!

Ki a kedvenc terveződ?

Sok kedvencem van, bár leginkább különböző kollekciók válnak a kedvenceimmé. Ha mégis tervezőket kellene említenem, kiemelném Jean-Paul Gaultiert, Proenza Schoulert, Vivienne Westwoodot valamint a néhai Alexander McQueent.

Hogyan látod magad 5 év múlva?

Remélem 5 év múlva sikerül elérni, hogy nemzetközi szinten ismert márka legyünk és a ruhák világszerte kaphatóak legyenek.

Szerinted mi az az öt ruhadarab, ami nem hiányozhat egy nő gardróbjából?

Mindenképp nagyon fontosnak tartom a nadrágot, mint alapöltözéket, de nem hiányozhat a ruhatárból egy jó blézer, kabát, ruha valamint egy elegánsabb „kisestélyi” sem.

Melyek a tavaszi divattippjeid?

Öltözzünk színesen!

Örülök, hogy személyesen is megismerhettem Emesét. Bebizonyosodott, amit az olvasottak és látottak alapján gondoltam, miszerint rendkívül tehetséges és emellett végtelenül kedves.

Sok sikert!!





Forrás: Marie Claire





2011. április 4., hétfő

Ballon körkép

Talán ez az az időtlen alapdarab, ami egyik nő tavaszi gardróbjából sem hiányozhat. Praktikus, stílusos, jól kombinálható. Ez a ballonkabát.
Összegyűjtöttem az idei kedvenceimet a sportostól a klasszikusig. Nálam az abszolút befutó - rendszeres olvasóknak nem meglepő - a pasztell korall színű. Klasszikus fazon, üde szín - tökéletes összhatás.

Link Within

Related Posts with Thumbnails